Vesting WATERBEITS EXTRA ZWART 1 LITER

 1. Home
 2. WATERBEITS EXTRA ZWART 1 LITER

Vesting Waterbeits is een interieurbeits geschikt voor kleuren van alle houtsoorten. Het accentueert de natuurlijke structuur van uw houten vloer of meubelstuk. Milieuvriendelijk en gemakkelijk in gebruik.

€12,99
Stukprijs:
€0,00 /
Merk:
Vesting
Voorraad:
Op voorraad

Productomschrijving

 

Vesting Waterbeits is een hoogwaardige, gebruiksklare interieurbeits die geschikt is voor alle houtsoorten. Deze waterbeits accentueert de natuurlijke structuur van uw houten vloer of meubelstuk en zorgt voor een prachtige, duurzame afwerking.

Deze waterbeits is uitermate geschikt voor ongelakt en onbehandeld hout, evenals voor hout dat volledig is ontdaan van eerdere verf-, lak- of waslagen. Het biedt een gemakkelijke en effectieve manier om het houtoppervlak te kleuren en te verfraaien.

Voordat u begint met het aanbrengen van de Vesting Waterbeits, dient het oppervlak droog, stof- en vetvrij te zijn. Schud of roer de beits goed door voordat u begint om kleurverschillen te voorkomen. Het hout moet niet te glad worden geschuurd, zodat de beits nog goed kan worden opgenomen. Breng de beits vervolgens royaal aan met een kwast, spons of spuit en veeg overtollige beits weg met een pluisvrije doek. Laat de beits goed drogen om problemen zoals wit doorslaan bij de afwerking te voorkomen.

Let op: de verwerkingstemperatuur moet tussen de 15 - 22 graden Celsius zijn en de luchtvochtigheid tussen de 30% en de 60%. De droogtijd van de waterbeits is tussen de 10 en 14 uur. Na het drogen van de beits kunt u het oppervlak licht opschuren om eventueel opgekomen houtvezels zachtjes weg te schuren met een fijn schuurmatje of zeer fijne staalwol.

Voor de afwerking van het houtoppervlak dient u minimaal 2 lagen Vesting Wasolie 3000 Naturel Zijdeglans, 3000-30 Naturel Mat of Vesting Vestol Aqua Protect aan te brengen. Deze afwerking zorgt voor een goede bescherming tegen vocht en vuil. Het is daarom belangrijk om het oppervlak goed af te werken met een beschermende afwerking.

Het verbruik van de Vesting Waterbeits is ongeveer 10 tot 12 vierkante meter per liter op korrel 120 geschuurd eikenhout. Het verbruik is sterk afhankelijk van de houtsoort en de korrel waarmee het hout is geschuurd. Vesting Waterbeits is verkrijgbaar in inhoudsmaten van 1 liter en 5 liter.

Als u de gehele oppervlakte gaat beitsen, raden wij u aan om eerst een stukje proef te beitsen op een niet-zichtbare plek. Na gebruik dient u het gereedschap goed te reinigen met water.

Met Vesting Waterbeits kunt u op een eenvoudige manier uw houten vloer of meubelstuk een prachtige, duurzame afwerking geven die de natuurlijke schoonheid van het hout accentueert.

 

 1. Wat is het doel van waterbeits? Antwoord: Het doel van waterbeits is het kleuren van hout met behoud van de natuurlijke structuur.

 2. Is Vesting waterbeits geschikt voor eiken vloeren en tafels? Antwoord: Ja, Vesting waterbeits is geschikt voor alle houtsoorten, inclusief eikenhouten vloeren en tafels.

 3. Wat maakt Vesting waterbeits duurzaam? Antwoord: Vesting waterbeits is duurzaam omdat het een gebruiksklare interieurbeits is die gemakkelijk en zuinig in gebruik is en geen schadelijke stoffen bevat.

 4. Is Vesting waterbeits milieuvriendelijk? Antwoord: Ja, Vesting waterbeits is milieuvriendelijk omdat het geen schadelijke stoffen bevat en gemakkelijk afbreekbaar is.

 5. Hoeveel oppervlakte kan er met 1 liter Vesting waterbeits worden behandeld? Antwoord: Ongeveer 10 tot 12 m2 per liter op korrel 120 geschuurd eikenhout.

 6. Moet het hout na het aanbrengen van waterbeits nog worden afgewerkt? Antwoord: Ja, het hout moet na het aanbrengen van waterbeits worden afgewerkt met een geschikte beschermlaag, zoals hardwaxolie of lak, om bescherming te bieden tegen vocht en vuil.

 7. Is Vesting waterbeits gemakkelijk te verwerken? Antwoord: Ja, Vesting waterbeits is gemakkelijk te verwerken met een kwast, spons of spuit.

 8. Wat is de droogtijd van Vesting waterbeits? Antwoord: De droogtijd van Vesting waterbeits is tussen de 10 en 14 uur.

 9. Moet het hout geschuurd worden voordat het met waterbeits wordt behandeld? Antwoord: Het wordt aangeraden om het hout niet te glad te schuren, zodat de waterbeits nog goed kan worden opgenomen. Na het aanbrengen van waterbeits moet het hout worden geschuurd voordat het wordt afgewerkt met een beschermlaag.

 10. Kan Vesting waterbeits worden gebruikt op hout dat al eerder is behandeld? Antwoord: Ja, Vesting waterbeits kan worden gebruikt op hout dat al eerder is behandeld, zolang de oude beschermlaag volledig is verwijderd.